Marianne Pos

Wie ben ik?

Mijn naam is Marianne Pos. Ik ben getrouwd en samen zijn we trots op onze drie kinderen. Verder werk ik alweer dertien jaar met plezier als verpleegkundige in het ziekenhuis.

In mei 2014 heb ik mijn scholing voor kernvisiecoach afgerond. Inmiddels ben ik in samenwerking met verschillende scholen de Kernvisie methode aan het introduceren. Ook ben ik met veel plezier bezig om kinderen aan de hand van gemiddeld vijf trainingen de kernvisie methode eigen te maken.

Deze scholing ben ik gaan doen omdat mijn affiniteit met kinderen met leerproblemen groot is. Graag wil ik hun belangen gaan behartigen en hun eigenheid en talenten benadrukken. Deze kinderen zijn vaak spontaan, beschikken over humor, zijn verbeeldingsrijk, creatief, flexibel, onafhankelijk, toegewijd, gevoelig, assertief, energiek en zelfverzekerd. Met name als zij zichzelf begrijpen en zich begrepen gaan voelen, komen deze eigenschappen naar voren. Ik vind het belangrijk om hun eigenheid te benadrukken, omdat ik signaleerde dat een toenemende groep kinderen een label krijgt. Labels zoals ADD, ADHD, dyslexie, dyscalculie en hooggevoeligheid. Hierbij wordt de nadruk gelegd op wat er niet goed gaat en de hulp die geboden wordt blijft een verlengde van de methode die juist niet aansluit bij hun leerstijl, waardoor juist hun talenten minder tot ontwikkeling komen en leerresultaten verslechteren. De Kernvisie methode ervaar ik als zeer passend, motiverend, laagdrempelig en waardevol voor kinderen met leerproblemen. Het leren kan weer als een uitdaging ervaren worden en de resultaten verbeteren mooi. Op eigen kracht gaat het kind samen met zijn ouders talenten erkennen, ontdekken en vergroten. Ik geniet daarvan, omdat de ogen van de kinderen gaan stralen, ze begrijpen zichzelf weer veel beter.

 

 

 

 

.